Även om bara hälften av innehållet är kvar kan du sälja det, så länge du är ärlig med det förstås. Börja med att kolla runt för att få en känsla för vad folk köper och lägg sedan ut vad du vill bli av med. Parfym är det som ger de högsta priserna, helt enkelt för att det är dyra produkter från början.

Tradera

På den största marknadsplatsen för begagnade skönhetsprodukter kan du verkligen sälja det mesta inom smink, parfym och hudvård. Tradera har det mesta man kan tänka sig och priserna är bra. Enda nackdelen som köpare är att det ofta är auktioner för de populäraste produkterna, vilket ju är en fördel för dig som säljare. En bra taktik för att snabbt få sålt dina varor är att bilda sig en uppfattning av vad liknande saker kostar, och sedan lägga ett utropspris på ca 90 % av det.

Facebook

Det som skiljer Marketplace på Facebook från andra köp- och sälj-sajter är att det är strikt organiserat utifrån plats. Så om du inte hittar någon bra köp- och sälj-grupp nära dig dig kan det mycket väl finnas i grannkommunen. Alla skönhetsprodukter finns under huvudkategorin Familj, i kategorin Hälsa och skönhet.

Tänk också på att det finns Facebook-grupper som specialiserat sig på att byta eller sälja skönhetsprodukter.

Shpock

Andelen produkter som säljs här är färre än på Tradera, men det går ofta snabbare att sälja. Kicka här för att se vilka skönhetsprodukter som är till salu just nu i Sverige. På så sätt får du lite koll på var priserna borde ligga innan du lägger in din egen annons. Om du säljer lite dyrare grejer, tänk också på att du kan klicka i så att annonsen också syns i andra länder.