🎧
Lyssna på avsnittet i din poddapp: SpotifyAppleGoogleAcastAmazon/Audible m.fl.

Det är två beskrivningar som Jill Johnson kan skriva under på, men för någon som inte kan lika mycket om country som hon säger det ändå ingenting.

I avsnitt 70 av Vad Vi Vets förklarande podd "Perspektiv" gör hon ett försök att förklara grejen med country för vår chefredaktör Per Grankvist som precis upptäckt att han gillar genren men som missat alla avsnitt av “Jills Veranda”.

De pratar om countryns historiska rötter, om att det som några kallar banalt upplever andra som äkta, om countrymusikens unika förmåga att reflektera mänskliga motgångar och riktiga öden. Även om hon motsätter sig alla försök att klassificera musik berättar hon om vilken sorts country hon inte är så förtjust i men ändå kan tänka sig att dansa till efter några bärs.

Jill Johnson förklarar också om hur det går till när hon skriver låtar, varför hon inte längre kan skriva låtar som inte känns i bröstet och vad som hände när hon gav upp sina ambitioner att göra rätt och passa in. Samt hennes kluvna relation till “Crazy in love” och varför hon försökt göra storbandslåt av den.

Ladda ner och lyssna på avsnittet om miljonprogrammet

🎧 Du hittar avsnitt 70 av podden "Perspektiv" i din poddapp: Spotify, Apple, Google, Acast, Amazon/Audible m.fl.

Rekommendationer

Nyfiken på att höra musik av alla de artister som nämns i avsnittet? Vi har satt ihop en spellista med en av de populäraste låtarna från respektive artist.

Populära låtar av några av de artister som nämns i avsnittet, plus storbandversionen av Jill Johnsons hit Crazy in Love (som också nämns).