Godmorgon!
HĂ€r Ă€r nĂ„gra grejer du behöver ha koll pĂ„ 📌 och som kan hjĂ€lpa dig bli mer allmĂ€nbildad inom ekonomi. DĂ€ribland hur du kan skaffa en mer hĂ„llbar garderob för bĂ„de plĂ„nboken och planeten, sparande i osĂ€kra tider och hur man lĂ€r barn vĂ€rdet av pengar. đŸ’”

đŸ•°ïž Idag tar det 2 minuter att lĂ€sa nyhetsbrevet.


1.  Gör gott för plĂ„nboken och miljön genom din stil 👗 👖

Foto: Hugo Clément / Unsplash

PÄ lördag Àr det Jordens dag / Earth Day och pÄ mÄnga hÄll i landet arrangeras klÀdbytardagar. Att handla second hand och ha ett mer cirkulÀrt tÀnkande nÀr det kommer till mode Àr en trend som har mÄnga fördelar, bÄde för dig och vÀrlden.

  • Minska ditt klimatavtryck. Genom att handla begagnat, sparar du bĂ„de pĂ„ miljön och pengar. Dessutom bidrar du inte till den stora sociala pĂ„verkan snabbmodet har i de samhĂ€llen dĂ€r klĂ€derna tillverkas. HĂ€r Ă€r vad vi vet.
  • VĂ€lj kvalitet för framtiden. Ett dyrt pris Ă€r ingen sjĂ€lvklar garanti för bra kvalitet, men tĂ„l ett plagg att byta Ă€gare Ă€r det ett tecken pĂ„ det. SĂ„ vad ska du kolla efter? 👀 HĂ€r Ă€r vad vi vet.
  • Laga för lĂ€ngre hĂ„llbarhet. IstĂ€llet för att slĂ€nga och köpa nytt kan du spara pengar pĂ„ att ta hand om det du redan har. Vi bad en expert om tips. HĂ€r Ă€r vad vi vet.

👉 Jag sjĂ€lv började virka klĂ€der i höstas, tack vare min kollega Ellen hĂ€r pĂ„ Vad Vi Vet, och förutom att det Ă€r avkopplande och kreativt, Ă€r det kul att skapa nĂ„got som jag har anvĂ€ndning för.