Så här i semestertider är det många företagare som äntligen fått lite tid att fundera på framtiden. Varje poddavsnitt av Nästa steg är fullt med lärdomar och råd från små och stora företagare över hela landet som redan tagit klivet du funderar på. I varje avsnitt fokuserar vi på en fråga och träffar sedan två företagare på samma ort som berättar vad de lärt sig ur två olika perspektiv.

När du lyssnar får du lära dig av deras framgångar och möjlighet att undvika att göra om deras misstag när du tar ditt nästa steg.

Podden har fått 4,5 i betyg och är en av Sveriges populäraste entreprenörspoddar.

Podden finns i alla appar där du hittar poddar: Däribland några av de populäraste: Spotify, Apple Podcaster, Acast, och  Google Podcast. Du hittar podden genom att söka på "Nästa steg" och sedan klickar du följ eller prenumerera (beroende på app) för att inte missa några avsnitt.

Alla ämnen i den första säsongen

I första säsongen kan bland annat höra om hur man försäkrar sig om att man inte lägger ned en massa slit på en skitide (avsnitt 10), hur man vet vilka rådgivare man ska lyssna på (avsnitt 3), och varför det tar längre tid än man tror att hitta riskkapital (avsitt 9) och hur man egentligen nätverkar på LinkedIn på ett effektivt sätt (avsnitt 5). Samt hur man ser till att inte hamna på obestånd bara för att man hade dålig koll på likviditeten (avsnitt 11).

Du får också lyssna på företag som lanserat helt nya tjänster (avsnitt 2), och andra företag som valt att bara sälja tjänster istället för att sälja produkter (avsnitt 7). Vi träffar bolagen som förklarar hemligheten bakom att sälja på Instagram (avsnitt 4) och hur man attraherar den växande målgruppen veganer och vegetarianer (avsnitt 8). Och så avslutade vi säsongen med att träffa de som tagit ett riktigt stort steg och öppnat ett ställe till (avsnitt 12).

Avsnitten finns redan i din poddapp

Du hittar podden på Spotify, Apple Podcaster, Acast, och Google Podcast samt i alla andra appar där poddar finns. Sök efter "Nästa steg" och  klicka sedan  följ eller prenumerera (beroende på app) för att inte missa kommande avsnitt.