Frågan om hur mycket man kan låna är den vanligaste frågan folk ställer sig vid ett bostadsköp. Ekonomin har givetvis en stor påverkan på vårt köpbeslut. Dagens marknad är väldigt speciell - låga räntor, höga priser och många söker sig till större bostäder, gärna villor, vilket har drivit upp priserna senaste året med 18 %.

Även på bostadsrättsmarknaden ser vi en lång trend brytas när det inte längre är kvadratmeterpriset på de små lägenheterna som alltid är högst utan större lägenheter med fler rum är mer attraktiva och driver upp priserna på denna marknad. Det är inte bara de som är förstagångsköpare som kan tycka att det är svårt att navigera i denna djungel av siffror, regler och kostnader.

Här hittar du våra sammanställningar av vad du ska tänka på när du köper bostadsrätt, hus och fritidsboende.

Att tänka på när du skaffar en bostadsrätt
Att köpa en bostadsrätt är ett stort beslut och förutom en bostad en investering som kan öka i värde. Vi går igenom vad du behöver veta när du hittat en lägenhet som du vill köpa.
Att tänka på när du ska köpa hus
Trots att det är ett av de största köpen vi gör under våra liv kan det också vara ett av de köp som går snabbast. Vi går igenom vad du behöver veta när du köper hus.
Det här bör vara med i din budget för fritidshuset
Kostnaden för ett sommarhus är mer än bara priset du betalar vid köpet. Vi går igenom allt du behöver tänka på och tipsar om möjliga intäkter.