Hur jobbar man effektivt hemifrån – där det finns flera saker som kan distrahera en. Vi har skrivit ihop 5 smarta tips, som vi hoppas hjälper!

1. Stäng av WI-FI

Det kan kännas kontraproduktivt, men om du inte behöver internet, stäng av det. Det blir lättare att jobba på utan notifikationer som konstant poppar upp och sociala medier som lockar.

2. Gör en checklista

Skriv ner allt du måste göra under dagen och prioritera det som måste göras först. Då blir det enkelt att följa hur det går och vad du har kvar att göra.

3. Schemalägg

Det kanske känns lite fånigt, men skapa ett schema åt dig själv, med utrymme för lunch och rast – att ha ett schema gör det enklare att släppa arbetet när du är klar.

4. Fokusera på en sak i taget

Har du fått många mail som du behöver svara på? Svara på dem på en och samma gång och gå sedan vidare till nästa uppgift. Det är lättare att göra klart något om du gör det på en gång, än om du ändrar fokus hela tiden.

5. Jobba vid ett bord

Även fast sängen och soffan kan locka, så blir det faktiskt lättare att komma in i ett flow om du sitter vid ett bord med din dator och allt du behöver.