1. Fira!

Dela på en flaska bubbel och fira. Att fira små och stora segrar i vardagen är en bra grund för att relationen ska hålla länge.⠀ ⠀

2. Sortera

Gå igenom varandras grejer och se vad ni vill leva med, tillsammans. Var och en får förstås ha ett antal veton mot att göra sig av med grejer med ett stort affektionsvärde. Poängen här är inte att ni ska köpa nya saker ihop, utan att ni tillsammans väljer av det ni redan äger. Oavsett om vem som flyttar in hos vem, eller om ni skaffar något ihop kommer det nu att kännas som det är ert, inte mest den enes.

3. Prata

Ett gemensamt hushåll behöver inte innebära en gemensam ekonomi, men ska det hålla i längden är jag av den absoluta övertygelsen om att det är ett måste. Det det värt att diskutera hur era ekonomiska förutsättningar och prioriteringar ser ut. Vad sparar ni in på och vad är ni villiga att lägga ut lite extra på? Hur mycket prylar är viktigt att ha och hur vill ni konsumera?

Köp en prenumeration som passar dig! 🫵 Då kan du läsa hur många förklaringar du vill! Ingen bidningstid. Avsluta när du vill.
För att läsa färdigt förklaringen - skaffa ett gratiskonto!