I samarbete med Kapitel8 | Att ta möten utomhus är ett smart sätt att ta tillvara på sommarvädret trots att man jobbar. Men det är inte alltid så enkelt att lyckas med att se så där bra och professionell ut som man önskar när man ska ha ett viktigt möte på distans. Eftersom vår hyresvärd (Kapitel 8) råkar vara experter på att skapa bra förutsättningar för möten, bad vi dem att hjälpa oss förbättra sommarens videomöten.

  • Hitta en bra plats. En plats i skuggan är bra eftersom direkt solljus bleker ditt ansikte till oigenkänning i bild, samtidigt som det gör dig varm i onödan. Sätt dig en liten bit från en häck eller fasad för att skapa en lugn yta i bild (och se till att ingen passerar bakom dig). På innergården på Tändstickspalatset (bilden ovan) har Kapitel 8 exempelvis satt upp stora parasoller som skapar optimala förutsättningar för videomöten.
  • Sätt kameran i ögonhöjd. För att få bra ögonkontakt behöver kameran vara i ögonhöjd. Att stirra ner på datorns eller telefonens lins gör inte bara att du syns i en ofördelaktig vinkel i mötet utan kan också ge dig smärta i rygg och nacke. Här har vi höjt telefonen med Filming Handle Tripod från Black Eye (ca 690 kr) som dessutom är justerbar och ihopfällbar.
  • Justera ljuset. Komplettera dagsljuset med en portabel porträttlampa som slätar ut skuggor i ansiktet och får dig att se piggare ut. Vår favorit är Portrait Light från Kodak (ca 290 kr) som man enkelt sätter runt telefonens lins.
  • Fixa ljudet. Bilden i all ära, men ljudet är avgörande för ett bra möte. Att koppla in en diskret mygga gör underverk för ljudet och med Boyas smidiga BY-M1 (249 kr) kommer man långt.
Vår checklista för när du är mån om att dina viktiga möten med folk på distans blir bra. Mikrofon BY-M1 från Boya. Porträttlampan Portrait Light från Kodak. Stativ Filming Handle Tripod från BlackEye (som dessutom kan skruvas isär i tre delar). Visitkort från Kapitel 8 som är experter på att skapa bra förutsättningar för viktiga möten. 

Kapitel 8 är experter på att skapa bra förutsättningar för viktiga möten

Om du tillhör de som förstått att förutsättningarna har ännu lika stor betydelse än lokalen för att ett viktigt möte ska bli bra ska du kontakta Kapitel 8. Oavsett om de du ska möta är i samma rum som du eller om de är på på distans eller både och, oavsett om det gäller ett styrelsemöte, en förhandling, en konferens, ett evenemang eller något annat speciellt tillfälle så har Kapitel 8 både kunskap och erfarenheten för att veta vad som krävs för att mötet ska bli så bra som möjligt. På stiliga Tändstickspalatset och moderna Klara strand finns miljöer som passar de flesta behov.

Klicka här för att ta kontakt med Kapitel 8!