En stark trend är att sökningar efter längre vistelser i närområdet har fördubblats på Airbnb, och det gäller över hela världen. Att göra boendet tillgängligt för längre vistelser kan alltså vara ett sätt att få in mer pengar framöver. Här är fyra knep vi vet funkar.

  1. Ändra titeln på din annons och justera beskrivningen för att göra det tydligt att du är öppen för att vara värd för längre vistelser. Faktorer som bidrar till att gör boenden attraktiva är att beskriva att man har snabbt wifi, bekväma möjligheter att jobba och/eller är bra för barnfamiljer. Se även till att bilderna speglar detta.
  2. Ange tillgängligheten. Längre vistelser är mer än tre veckor, så om du kan tänka dig vara värd under en längre period ska du dels skriva det i texten och dels ange det i inställningarna. Detsamma gäller för dig som hyr ut via andra förmedlare eller via en egen sajt. Se till att det tydligt framgår.
  3. Erbjud rabatter. Att erbjuda ett lite lägre pris när man stannar flera veckor eller månader är ett annat bra sätt att få folk att boka. På Airbnb är det färre än 50 procent av värdarna som erbjuder rabatter, men de som gör det brukar få fler bokningar för längre vistelser.
  4. Anpassa boendet för längre vistelser. Det handlar att göra det mer bekvämt för gästerna. Några exempel på saker gäster uppskattar är enligt Airbnb; Ha gott om badlakan och handdukar för varje gäst. Inkludera en extra uppsättning sängkläder för alla sängar. Tillhandahåll grundläggande ingredienser och kryddor, samt kastruller, stekpannor och matlagningsredskap. Tänk på vad dina gäster kan behöva under sin vistelse, t.ex. en kaffebryggare och kaffe eller te. Hjälp även gäster att upprätthålla en högre renlighetsstandard genom att lägga till extra utrustning, t.ex. desinfektionsmedel och andra rengöringsmedel, antibakteriell handsprit, handtvål, pappershanddukar, pappersnäsdukar och toalettpapper.