audio-thumbnail
Så funkar improvisationsteater med Dilan & Moa
0:00
/41:24

I teaterformen improvisationsteater finns inget manus och allt skapande sker i stunden med hjälp av skådespelarnas fantasi och inspel från publiken.

Lägg dessutom till att de skådespelare som improviserar tar hjälp av publiken med inspel kring vad föreställningen ska handla om och komplexiteten ökar ytterligare. Vill du dessutom låna innehåll och karaktärer från en befintlig pjäs är risken stor att det blir rörigt. Så hur gör proffsen för att det ska bli både underhållande och säga nåt intressant om vår samtid?

Dilan Apak och Moa Lundqvist är en humorduo som gjort sig kända för att till fullo behärska improvisationsteater. I avsnitt 4 av av Vad Vi Vets podd "Scenverket" berättar de om den kreativa och praktiska processen bakom egna föreställningen “Drömspelen” – en underhållande och helt improviserad föreställning baserad på Strindbergs “Ett Drömspel”.

Förutom att jobba med egna föreställningar driver humorduon podden Dilan & Moa och har serien Dilan och Moa på SVT. I Vad Vi Vets podd "Scenverket", som handlar om hur saker vi ser på scen blir till, berättar Dilan och Moa bland annat om hur du:

  • bygger upp handlingen och karaktärerna helt utan manus.
  • övar upp din förmåga att vara spontan och fantasifull.
  • bygger vidare på impulser och inspel från publiken eller medspelaren.

Den 4 december kan du se Dilan & Moa i Malmö.

Du hör avsnittet överallt där du hittar poddar: Spotify, Apple Podcaster, Google Podcast, med flera. Sök bara på "Scenverket".