Livsmedelskedjan Countdown på Nya Zeeland kommer sluta använda ord som ”sanitet” eller omskrivningar som ”intimhygien” i sina produktbeskrivningar av tamponger, bindor och menskoppar. Istället har man bestämt sig för att använda ordet mens, kort och gott, både på produkter och för avdelningen som sådan.

Kedjan hävdar att de är bland de första  världen med att beskriva avdelningen för vad den är, men flera svenska apotekskedjor använder redan ordet mens frekvent. Däremot använder de samtidigt uttryck som intimhygien och sanitetsvaror. ”Ord som ’personlig hygien’ eller ’sanitetsprodukter’ förmedlar intrycket av att mens, som är hen helt normal del av livet, är något att dölja för andra eller att det är ohygieniskts, för klarade en representant för kedjan Countdown i ett uttalande. ”Men det är det inte och vi kan spela en viktig roll i att förändra den uppfattningen.”

Bland svenska kedjor finns det de som är rakt på sak, men tyvärr också de som inte vill använda ordet eller som gärna grupperar varor i kategorin mensvärk, men inte vill skriva ut ordet "mens".