Våren 2015 lanserades KIT (en förkortning av Keep in Touch), en digital publikation inom Bonnierkoncernen som till skillnad från andra aktörer enbart publicerade sitt innehåll i sociala kanaler. Den lilla uppstickaren gjorde snabbt ett starkt avtryck på journalistiken och belönades med branschpriser som Årets digitala tidskrift, Årets journalist och Årets idé. KIT nådde snabbt en stor publik och fick så småningom allt fler förfrågningar från företag och organisationer som ville använda KITs expertis för att skapa innehåll för kundernas kanaler.

Under 2022 tog KIT beslutet att fokusera helt på sin byråverksamhet istället för att driva sina egna kanaler. Samtidigt valde KIT att investera i Vad Vi Vet och det är därför som KITs kanaler blir en del av Vad Vi Vet.

Här är några av de vanligaste frågorna vi fått på senaste tiden:

Vad innebär det att KITs kanaler blir Vad Vi Vet?

Du får mer av allt du gillat med KIT! Som en del av Sveriges populäraste tjänst för att snabbt bli mer allmänbildad kommer vi börja publicera fler förklaringar av aktuella ämnen här i ditt flöde.

Vad är Vad Vi Vet?

Det är Sveriges populäraste tjänst för att snabbt bli mer allmänbildad i aktuella ämnen. Utöver de sociala kanalerna finns sajten vadvivet.se, många nyhetsbrev och flera poddar som lär dig nya saker. Vad Vi Vet har tusentals begripliga förklaringar som gör att du lättare förstår aktuella frågor, och alla KIT förklaringar finns kvar.

Kommer innehållet att förändras?

Nej. Även i framtiden kommer du att få se många inlägg som väcker din nyfikenhet och som lär dig nya saker! Det som är nytt är att alla förklaringar finns i en längre version på vadvivet.se - där du även kan se vilka vetenskapliga källor vi baserat förklaringarna på.

Behöver jag ett konto på vadvivet.se?

Nej. Men med ett gratiskonto går det fortare att lära sig nya saker. På vadvivet.se hittar du tusentals begripliga förklaringar som gör att du lättare förstår aktuella frågor. Du kan även testa din allmänbildning genom massor av quiz - och jämföra ditt resultat med genomsnittet.

Precis som Kit alltid varit är Vad Vi Vet tryggt eftersom du bara får opartiska och faktagranskade förklaringar. Det gör att du slipper känna dig osäker när du delar innehållet med andra. Och bäst av allt: det är gratis att skaffa sig ett konto.