Till vardags ansvarar Christopher Nilssons för tekniken på Vad Vi Vet och på fritiden tycker han om att jobba med händerna. Hans drivkraft för att börja sy sina egna kläder var tudelad. Å ena sidan såg han att han skulle kunna spara pengar på att göra sina egna plagg, å andra sidan ville han på ett handgripligt sätt förstå mer om vad kvalitet egentligen innebär när det kommer till kläder.

Sedan 2018 har han sytt mer halva sin garderob själv och lärt sig en massa saker längs vägen och några av de insikterna delar han med sig av på sin blogg. Bland annat har han också insett att hållbarhetsfrågan blivit en större drivkraft, både i bokstavlig och bildlig bemärkelse.

Vi bad Nilsson att dela med sig av knep som är relevanta för den som vill börja sy igen, oavsett om det handlar om att sy plagg från början eller som bara vill förstå mer för att kunna laga och lappa. Nilsson påminner om att hans filosofi inte är att skapa perfekta kläder, utan att skapa personliga kläder. Och att det alltid är svårt i början när man kanske inte rört en symaskin sedan syslöjden.

Lär dig konstruktion genom att kopiera de plagg du redan har. Foto: Liisa Eelsoo för Vad Vi Vet.
Köp en prenumeration som passar dig! 🫵 Då kan du läsa hur många förklaringar du vill! Ingen bidningstid. Avsluta när du vill.
För att läsa färdigt förklaringen - skaffa ett gratiskonto!