En man som tröttnat på de "covidioter" som badar i Florida trots uppmaningen att hålla social distans har börjat klä ut sig till Döden och besöka stränderna för att påminna om att ta hotet från coronaviruset på allvar.

Samtidigt som antalet insjuknade och döda ökat snabbt har delstatens guvernör guvernör Ron DeSantis börjat lätta på de tidigare restriktionerna. I förra veckan rapporterade som hälsomyndigheterna 1038 nya fall på en dag - det högsta under en dag på två veckor - vilket dock inte påverkade strategin att öppna upp delstaten igen.

Den republikanske guvernören har lyfts fram som en förebild av president Donald Trump för strategin att lätta på restriktionerna samtidigt som DeSantis lovat skeptikerna (och vetenskapen) att det ska ske “återhållet, genomtänkt och datadrivet.

Frågan är hur mycket sanning det ligger i det, med tanke på att CNN avslöjat att delstaten har undanhållit information om hur många som dött, och att guvernören felaktigt uppgett att smittan i huvudsak kommer från andra delstater, samt att ingen under 25 drabbas av coronasmittan. DeSantis har genomgående tonat ned riskerna och utbredningen av smittan i Florida, och stränderna där har inte varit lika tomma som de exempelvis varit i Kalifornien.

Delstatens och dess invånares agerande fick advokaten Daniel Uhlfelder att göra verklighet av en idé han tidigare skämtat om på Twitter. Iklädd mantel, svarta handskar, ansiktsmask och en lite av plast har han inlett en turné, kallad Grim Reaper Tour, mellan några av Floridas populäraste stränder.

Det annorlunda greppet för att folkbilda har snabbt fått spridning , inte minst tack vare framträdanden på lokala nyhetskanaler likt detta.