Coronaviruset sprids huvudsakligen via droppsmitta, vilket innebär att små viruspartiklar överförs från en smittad individ till nästa individ via droppar. Det är därför man ska hålla avstånd och hosta i armvecken, precis som vid en vanlig influensa.

Men om dropparna landar på olika ytor kan de överleva flera timmar där, vilket är varför det är viktigt att tvätta händerna ofta. Ett sätt att minska risken för smitta av coronaviruset, är att hålla sin telefon och dator ren (speciellt om man delar sina enheter med andra personer). Det finns många studier som visar risken med att de blir smittbärare, utan att vi tänker på det.

Med tanke på att vi rör våra telefoner mer än två tusen gånger per dag är det särskilt viktigt att rengöra den. I annat fall minskar effekten av att du tvättar händerna om du omedelbart tar i din smutsiga telefon igen.

Så enkelt rengör du din telefon

  • Det enda du behöver är en mikrofiberduk som fuktas med handsprit eller våservetter. I båda fallen ska du kontrollera att alkoholinnehållet är minst 70 procent.
  • Innan du börjar: Stäng av din enhet och ta bort eventuella skal och kablar.
  • Håll dig borta från andra kemikalier när du rengör din telefon eller dator, och använd inte vatten på din mobil, eftersom allt det kan leda till skada.

Mycket lättare än vad man tror, eller hur?