Det mesta jag lärt mig om företagande har jag lärt mig av andra företagare eller genom egna misstag (tyvärr). Att driva företag är både svårare än man tror och roligare än man anar, men ingenting av det jag upplevt påminner om de berättelser som man ofta ser i affärspressen. Du vet, där killarna i fräsiga lokaler vid Stureplan just tagit en en miljard trots att de ännu inte fakturerat en enda kund. Nej, det är när jag fått lyssna på vanliga företagare som jag lärt mig saker.

Att lära sig av andra är särskilt viktigt när man ska ta nästa steg i sin verksamhet, oavsett om det är att lansera en ny tjänst, eller börja använda Instagram för att sälja. För ett år sedan startade vi på Vad Vi Vet en företagarpodd som heter just "Nästa steg" som bygger på den insikten.

  • I varje avsnitt möter jag helt vanliga företagare som delar med sig av konkreta råd utifrån deras egna erfarenheter.
  • Det är en lärorik och rolig podd med ett inifrån-och-ut-perspektiv på företagande. Om du redan driver eget kommer du att känna igen dig.
  • Podden blev snabbt en av Sveriges populäraste entreprenörspoddar och har fått väldigt fina betyg.

På söndag är det premiär för säsong 2. I den kommer vi ta upp ämnen som hemligheten bakom bra kundservice, hur säkerställer att man inte anställer en knäppis, och hur mycket planering som är tillräcklig.

  • Det första avsnittet i den nya säsongen är ute redan nu! Det handlar om hur du skriver en vinnande offert och innehåller mängder av konkreta råd. (Läs en summering här.)

Ladda ner och börja lyssna nu

Podden Nästa steg finns på Spotify, Apple Podcasts, Acast, Google Podcasts och i alla andra appar där du hittar poddar.


Vi är glada att Almi är vår sponsor även under denna säsong. För information om vad Almi kan göra för dig som företagare - läs mer på almi.se/tasteget