Nästa steg är en av Sveriges populäraste entreprenörspoddar där du får höra  företagare berätta om hur de löst problemet du funderar över. Ingen kan ge en företagare lika bra råd som en annan företagare som varit i samma situation.

Poddavsnitten är fullt med lärdomar och råd från små och stora företagare över hela landet som redan tagit klivet du funderar på. I varje avsnitt fokuserar vi på en fråga och träffar sedan två företagare på samma ort som berättar vad de lärt sig ur två olika perspektiv. När du lyssnar får du lära dig av deras framgångar men får även möjlighet att höra om deras misstag för att inte göra om det när du tar ditt nästa steg.

Podden har fått 4,5 i betyg och är en av Sveriges populäraste entreprenörspoddar.

När du lyssnar får du råd du kan använda direkt i din verksamhet

Oavsett vilken poddapp du använder så finns podden där: Lyssna på Spotify, Apple Podcasts, Acast, och Google Podcasts + i alla andra poddappar. Klicka på följ eller prenumerera för att inte missa några avsnitt.


Här är alla ämnen i den första säsongen

Under den första säsongen har vi åkt över hela landet för att besöka företag, från Lund i söder till Piteå i norr. De kommer från mängder av olika branscher och har det gemensamt att de är villiga att dela med sig av vad de gjort rätt och vad de gjort fel.

I första säsongen kan bland annat höra om hur man försäkrar sig om att man inte lägger ned en massa slit på en skit-idé (avsnitt 10), hur man vet vilka rådgivare man ska lyssna på (avsnitt 3), och varför det tar längre tid än man tror att hitta riskkapital (avsitt 9) och hur man egentligen nätverkar på LinkedIn på ett effektivt sätt (avsnitt 5). Samt hur man ser till att inte hamna på obestånd bara för att man hade dålig koll på likviditeten (avsnitt 11).

Du får också lyssna på företag som lanserat helt nya tjänster (avsnitt 2), och andra företag som valt att bara sälja tjänster istället för att sälja produkter (avsnitt 7). Vi träffar bolagen som förklarar hemligheten bakom att sälja på Instagram (avsnitt 4) och hur man attraherar den växande målgruppen veganer och vegetarianer (avsnitt 8). Och så avslutade vi säsongen med att träffa de som tagit ett riktigt stort steg och öppnat ett ställe till (avsnitt 12).

Ladda ner avsniten nu och lyssna senare

Alla avsnitt hittar du i din favoritapp.


Tack till Almi som sponsrar Nästa steg

Ta steget tillsammans med Almi
I över 25 år har Almi investerat i framtida tillväxt, och vi samarbetar och coachar små och medelstora företag i Sverige så att de kan växa och utvecklas hållbart.