I podden Nästa steg hör du andra företagare berätta om hur de löst problemet du går och funderar på. Ingen kan ge så bra råd som en företagare som befunnit sig i din situation, och det är därför Nästa steg blivit en av Sveriges populäraste entreprenörspoddar.

Varje avsnitt är packat med lärdomar från små och stora företagare över hela landet för att ge dig råd hämtade ur verkligheten. Till exempel:

  • Hur lanserar man en ny tjänst?
  • Vad ska man tänka på om man vill använda Instagam för att driva sälj?
  • Vilka råd finns för att lära sig att hantera sin likviditet på ett bättre sätt?
  • Och vad ska man ska tänka på när man knyter en rådgivare till företaget?
  • Hur går det till att skaffa riskkapital?

I varje avsnitt träffar vi två sorters företagare som berättar vad de lärt sig ur sina olika perspektiv: kort, konkret och lärorikt.

Lyssna! I podden får du råd du kan använda direkt i din verksamhet

Oavsett vilken poddapp du använder så finns podden där: Lyssna på Spotify, Apple Podcasts, Acast, och Google Podcasts + i alla andra poddappar. Klicka på följ eller prenumerera för att inte missa några avsnitt.

Podden har fått 4,5 i betyg och är en av Sveriges populäraste entreprenörspoddar.

Här är alla ämnen i den första säsongen

Under den första säsongen har vi åkt över hela landet för att besöka företag, från Lund i söder till Piteå i norr. De kommer från mängder av olika branscher och har det gemensamt att de är villiga att dela med sig av vad de gjort rätt och vad de gjort fel.

I första säsongen kan bland annat höra om hur man försäkrar sig om att man inte lägger ned en massa slit på en skit-idé (avsnitt 10), hur man vet vilka rådgivare man ska lyssna på (avsnitt 3), och varför det tar längre tid än man tror att hitta riskkapital (avsitt 9) och hur man egentligen nätverkar på LinkedIn på ett effektivt sätt (avsnitt 5). Samt hur man ser till att inte hamna på obestånd bara för att man hade dålig koll på likviditeten (avsnitt 11).

Du får också lyssna på företag som lanserat helt nya tjänster (avsnitt 2), och andra företag som valt att bara sälja tjänster istället för att sälja produkter (avsnitt 7). Vi träffar bolagen som förklarar hemligheten bakom att sälja på Instagram (avsnitt 4) och hur man attraherar den växande målgruppen veganer och vegetarianer (avsnitt 8). Och så avslutade vi säsongen med att träffa de som tagit ett riktigt stort steg och öppnat ett ställe till (avsnitt 12).

Ladda ner avsnitten nu så att du kan lyssna direkt eller senare

Alla avsnitt hittar du i din favoritapp.