Det finns en helt och hållet vetenskaplig förklaring till att sex stycken Fines de Claires och ett glas Tattinger från 2000 gifter sig så bra i munnen.
Ostron har inte alltid varit en lyxig delikatess. Faktum är att vi åt ostron långt innan champagnen ens kom till. I New York var ostronet vardagsmat på 1800-talets början. Där serverades molluskerna på alla möjliga sätt – friterade, stekta och precis som de är. Många irländare som flyttat till staden föredrog att äta ostronen på en bit surdegsbröd, doppade i smör, tillsammans med en Guinness. Ostron serverades i de enklaste gatuköken och i de finaste salongerna.
Det var dåtidens stora efterfrågan som med tiden gjorde att tillgången minskade och därmed gjorde ostronet till den sällsynta delikatess de är idag.
Färdigt!
Din prenumeration har startat!
Bra!
Vill du ha ännu fler förklaringar? Skaffa ett betalt abonnemang och få tillgång till allt!
Välkommen tillbaka!
☝️ Tips! För att slippa logga in varje gång, tillåt din webbläsare att spara
cookies. Läs mer om hur du gör: Chrome,
Safari, Explorer
Utmärkt!
Nu har ditt betalda abonnemang startat!
Tack!
Din betalningsinformation är uppdaterad.
Tyvärr kunde vi inte uppdatera din betalningsinformation.