Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
127. Om Almedalen och poängen med att åka dit. Med Matilda Österman, politisk veteran
0:00
-51:37

127. Om Almedalen och poängen med att åka dit. Med Matilda Österman, politisk veteran

Det har beskrivits som en Roskildefestival för alla som varit elevrådsordförande. Det är lätt att göra sig lustig över politikveckan i Visby och de fenomen som vi förknippar den med; rosévinsmingel, vänskapskorruption och seminarier med oklart syfte.

Men Matilda Westerman som besökt Almedalsveckan under många år och i olika roller menar att evenemanget är både baktalat och missförstått. Hon förklarar hur man får ut det mesta av sitt besök och tillsammans reder vi ut vad veckan egentligen handlar om – och hur det hela började. 

“Perspektiv” är en podd från Vad Vi Vet, tjänsten som gör dig allmänbildad inom aktuella ämnen - med minimal ansträngning. Ta del av tusentals förklaringar och quiz på vadvivet.se eller @vadvivet

Programledare: Per Grankvist @pergrankvist Producerare: Gabriella Lahti och Andrea von Essen. Avsnittet är en repris från 2019.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!