Vad Vi Vet.
Nästa steg
37. AI - från prat till praktik
0:00
-26:16

37. AI - från prat till praktik

Markus Drugge, grundare av Arboair, kan ses som en pionjär inom AI. Men trots det hade han inte alls koll på hur det fungerade i början. Att kunder hade en viss kravprofil var det som fick honom att inse behovet av AI. Så började en lärandeprocess av begrepp och definitioner som många slänger sig med i branschen.

För de senaste åren har AI varit på allas läppar. Kanske är vi många som förknippar artificiell intelligens med något coolt och futuristiskt. Inte är det väl då konstigt att dra slutsatsen att användande av AI skulle vara ett bra säljargument?

Men Drugge menar att det inte är på AI som kundernas fokus ligger: “De flesta skiter i det,” konstaterar han rakt. Så vad är egentligen fördelarna med AI?

Lyssna på Markus Drugge i ett samtal om vilken nytta tekniken faktiskt har i hans tjänst och huruvida AI är överskattat som säljargument.

Vill du ha fler förklaringar av hur andra företagare jobbar smart när de ska ta nästa steg, följ oss på Instagram: @vvv.foretag När du delar i sociala kanaler, använd #nästasteg

“Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet. Avsnittet är producerat av Jens Back och Per Grankvist. Klippning av Hanna Brandén, och mixning av Stray Dog Studios. Programledare: Per Grankvist. 

Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Nästa steg
Nästa steg är podden för företagare som vill lära av andra. I varje avsnitt hör du helt vanliga, vettiga företagare från hela Sverige som berättar hur de tog nästa steg i sin egen och företagets utveckling. Lärorik, underhållande och konkret. Lyssna så förstår varför "Nästa steg" blivit en av Sveriges populäraste poddar om entreprenörskap!