Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
56. Om att hantera oro och ångest - med Anna Kåver
0:00
-42:31

56. Om att hantera oro och ångest - med Anna Kåver

Det är inte så konstigt att oroliga tider ger upphov till oro i kroppen. Det är en naturlig del av att vara människa men oron kan vara både giftig och klok, och i perioder är det lätt att bli överväldigad. Anna Kåver är psykolog och psykoterapeut, författare och specialist i klinisk psykologi. I det här avsnittet ger hon perspektiv på vad oro och ångest egentligen är för något, ur ett psykologiskt, biologiskt, filosofiskt och samhälleligt perspektiv. Det är kunskap vi behöver för att förstå och hantera vårt förhållande till det för att kunna leva fullt ut. Vi talar bland annat om hur oron kan visa sig på olika sätt, och hur en behandling hos terapeuten ser ut, om varför vi doomscrollar för att försöka förstå världen, om komikern David Sundins frånvaro av ångest och den förvånande slutsatsen om att den här podden tränar förmågor som hjälper dig minska ångest!

Bokrekommendationer

Hjärnan - Lars Olsson, Anna Josephson. (finns på bibliotek)

Olyckliga i paradiset : varför mår vi dåligt när allt är så bra?- Christian Rück.  

Makeovermani - Thomas Johansson (finns på bibliotek)

Producent: Jens Back. Klippning: Hanna Brandén. Programledare: Per Grankvist. Mixning: Stray Dog Studios.

Perspektiv är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss för att få fakta som förklarar aktuella händelser i dina sociala kanaler - varje dag!

#perspektivpodden


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!