Vad Vi Vet.

Vad Vi Vet.

🥗 🍺 Mat & Dryck

Pizzasuget vid bakfylla förklaras av hjärnans kemi

När du är bakfull ber din hjärna inte om sallad. Förändrade hormoner, lågt blodsugar och rubbade saltnivåer gör att fett, salt och kolhydrater känns som rimlig bakfyllemat.

Redaktionen's avatar
Redaktionen
Dec 26, 2025
∙ Paid

Många vaknar efter en festkväll med en desperat längtan efter flottig mat. Det handlar inte om dålig karaktär. Din hjärna och kropp har genomgått kemiska förändringar som styr dina val. Här är förklaringen till varför kroppen skriker efter kalorier och vad du egentligen borde äta.

Den mest överraskande orsaken till suget finns i hjärnan. När du dricker a…

User's avatar

Continue reading this post for free, courtesy of Per Grankvist.

Or purchase a paid subscription.
© 2025 Bildningsaktiebolaget Vad Vi Vet. · Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start your SubstackGet the app
Substack is the home for great culture