Vad Vi Vet.

Vad Vi Vet.

Share this post

Vad Vi Vet.
Vad Vi Vet.
Så funkar datummärkningen på livsmedel
🥗 🍺 Mat & Dryck

Så funkar datummärkningen på livsmedel

I Sverige slängs onödigt mycket mat. Det beror delvis på missuppfattningar kring datummärkning. Att förstå den är nyckeln till minskade matkostnader.

Ellinore Thelaus's avatar
Ellinore Thelaus
Jul 14, 2025
∙ Paid
1

Share this post

Vad Vi Vet.
Vad Vi Vet.
Så funkar datummärkningen på livsmedel
1
Share

Att mat blir dåligt är helt naturligt och beror ofta på mikroorganismer som bakterier, mögel och jästsvampar. En del av dessa finns i maten naturligt medan andra kommer in via föroreningar. De flesta är ofarliga, men vissa kan göra oss sjuka om de förökar sig.

Bakterier förökar sig snabbare i livsmedel med låg syrehalt och som innehåller mycket vatten oc…

Keep reading with a 7-day free trial

Subscribe to Vad Vi Vet. to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Already a paid subscriber? Sign in
© 2025 Bildningsaktiebolaget Vad Vi Vet.
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start writingGet the app
Substack is the home for great culture

Share