Vad Vi Vet.

Vad Vi Vet.

Share this post

Vad Vi Vet.
Vad Vi Vet.
Därför smakar ostron och champagne så bra ihop
Copy link
Facebook
Email
Notes
More
🥗 🍺 Mat & Dryck

Därför smakar ostron och champagne så bra ihop

Det finns en helt och hållet vetenskaplig förklaring till att sex stycken Fines de Claires och ett glas Taittinger från 2000 gifter sig så bra i munnen.

Hannah Kolam
Dec 31, 2023
∙ Paid

Share this post

Vad Vi Vet.
Vad Vi Vet.
Därför smakar ostron och champagne så bra ihop
Copy link
Facebook
Email
Notes
More
Share

Ostron har inte alltid varit en lyxig delikatess. Faktum är att vi åt ostron långt innan champagnen ens kom till. I New York var ostronet vardagsmat på 1800-talets början. Där serverades molluskerna på alla möjliga sätt – friterade, stekta och precis som de är. Många irländare som flyttat till staden föredrog att äta ostronen på en bit surdegsbröd, dopp…

Keep reading with a 7-day free trial

Subscribe to Vad Vi Vet. to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Already a paid subscriber? Sign in
© 2025 Bildningsaktiebolaget Vad Vi Vet.
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start writingGet the app
Substack is the home for great culture

Share

Copy link
Facebook
Email
Notes
More