Debatten hålls på universitetet Case Western Reserve i Cleveland, som också stod värd för vicepresidentdebatten mellan Dick Cheney and John Edwards 2004.

Allt du behöver veta om kandidaterna

Om du är politiskt intresserad vet du säkert redan att vår politik-kanal på Instagram - @vvv.politik - är Sveriges största Instagramkonto om politik. Som vanligt undviker vi spekulationer, gissningar och åsikter och berättar bara vad vi vet om vad som händer i amerikansk, europeisk och svensk politik. »Klicka här för att följa kontot!

Donald John Trump är 74 år gammal och formellt bosatt i Palm Beach i Florida. Innan han blev president 2020 han mest känd som huvudperson i dokusåpan "The Apprentice" och som fastighetsutvecklare i New York

Joseph Robinette Biden Jr. är 78 år gammal och bosatt i Wilmington, Delaware. Han var vicepresident 2008-2016 och var innan dess senator i 36 år.

  • Vi har kartlagt hans politiska karriär och förklarar det viktigaste, som att det här är tredje gången han försöker bli president, och varför han fått smeknamnet "Amtrak Joe".
  • Mottot för den före detta vicepresidentens valkampanj är "Build back better". Det innebär att han har konkreta planer på en lång rad områden, från klimatfrågan till att motverka ekonomisk ojämlikhet och minska diskriminering.

Det är våra betalande prenumeranter som gör det möjligt för mig och mina kollegor på Vad Vi Vet att förklara aktuella ämnen med fakta som bas. När du börjar betala får du tillgång till fler artiklar och bidrar samtidigt till att hundratusentals människor kan ta del av våra faktabaserade förklaringar varje vecka.


🇺🇸 That's all, y'all! Till helgen hörs vi igen, för en ordinarie sammanfattning av det viktigaste som hänt i veckan.

Ps. Den maffigaste / smörigaste versionen av den amerikanska nationalsången måste väl ändå vara Whitney Houstons framträdande tillsammans med Floridas Orchestra på Superbowl 1991. Det är som att lyssna på popcorn med extra smör och socker på toppen!