Antalet coronasmittade ökar igen - både i Sverige och utomlands

Pandemin är långt ifrån över. I veckan passerades en miljon döda i världen. De senaste veckorna har siffrorna över antalet insjuknade i Sverige ökat igen. Samtidigt vet vi att det kommer dröja flera år innan det finns ett vaccin.

Utanför Sverige är också läget dystert.

Fördjupning

Allt vi vet om coronaviruset: forskning och fakta om hur det drabbar
Vi har sammanställt allt vi vet just nu om hur coronaviruset upptäcktes, varför det heter som det gör, hur det påverkar kroppen, hur man vet om man är smittad, de bästa sätten att skydda sig och vilka som drabbas.

Debatten i amerikanska presidentvalet uteblev

Det är svårt att summera det som hände på något annat sätt, eftersom Donald Trump ägnade huvuddelen av tiden åt att avbryta Joe Biden.

Fördjupningar

Det här vet vi om Donald Trumps bakgrund och politiska karriär
USAs 45:e president är 74 år gammal och formellt bosatt i Palm Beach i Florida. Innan han blev president 2020 han mest känd som huvudperson i dokusåpan The Apprentice och som fastighetsutvecklare i New York.
Det här vet vi om Joe Bidens bakgrund och politiska karriär
USAs 47:e vicepresident är 78 år gammal och bosatt i Wilmington, Delaware. Han var vicepresident 2008-2016 och var innan dess senator i 36 år.

Är din affärsidé bra nog?

Det mesta jag kan som företagare har jag nog lärt mig av andra företagare. Så när jag behövt bli bättre på sälj, velat anställa folk eller lansera något nytt, då har jag alltid frågat andra som redan gjort det.

  • I senaste avsnittet av podden Perspektiv intervjuar jag Hampus Jakobsson. Han har sett hundratals bra affärsidéer och säkert tusentals dåliga. Om det är någon som kan förklara hur du undviker att lägga ner en massa tid på något som ändå aldrig kommer bli något så är det Jakobsson. Och dessutom på ett så skojigt sätt att jag skrattar rakt ut flera gånger!
  • Lyssna: Spotify | Apple Podcast | Google Podcast |Acast

Andra aktuella ämnen som kräver förklaring


🌲 Det var allt för idag! Tack för att du läst Redaktörens urval!

🔥 Fick du veckobrevet från en vän är det jättelätt att skaffa en egen prenumeration. Det går på mindre än en minut om du klickar här.

🏕 Ps. Det går toppen att tälta året runt och jag rekommenderar det varmt. Preppa dig genom att läsa den fina boken "Sova ute" som är fullsmetad med bra tips.