Det kokar i Nigeria

Efter två veckors fredliga protester mot utbredd korruption och regeringens ovilja att diskutera reformer har ett utegångsförbud i huvudstaden Lagos förvärrat situationen i Afrikas folkrikaste land.


Åskådare vid en drive-in-visning av presidentdebatten vid Fort Mason Center i San Francisco. Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Sista debatten inför presidentvalet blev en relativt sansad affär

Organisatörerna hade hotat att stänga av mikrofonen för den som avbröt gång på gång. Det medförde att de bägge kandidaterna tillät varandra att tala till punkt (för det mesta), använde en mer sansad ton och behöll sitt lugn.


ANNONS

Oddsen inför valet förändras varje dag

I samarbete med Unibet | Ju närmare det amerikanska presidentvalet vi kommer, ju tätare duggar prognoserna om hur det kommer att gå. Men som vi lärde oss 2016 kan även opinionsundersökningar och experter ha fel. Kanske är det därför som intresset för att spela på utfallet ökat. I förra valet var det till exempel lika många svenskar som spelade på valet som det brukar vara när det är Champions League-final i fotboll.

  • För att se de aktuella oddsen och spela på det amerikanska valet - besök Unibet.se.

Fr v inrikesminister Mikael Damberg, kultur- och demokratiminister Amanda Lind, statsminister Stefan Löfven och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson under en pressträff om regeringens beslut om skärpta regler för att stävja trängsel på nattklubbar men även om att sittande publik på högst 300 personer ska tillåtas på kultur- och sportevenemang. Foto: Amir Nabizadeh / TT

Justeringar i den svenska strategin: strängare och generösare på samma gång

I veckan meddelade regeringen att man sett över restriktionerna för att motverka spridningen av coronavirus. Nya regler gäller från 1/11.


Andra saker som kräver förklaringar


Annons

I samarbete med Storytel | I veckan släpptes Linnea Kulings berättelse "Knutbyflickan" om hur det var att växa upp i Knutbysekten.


🎄 Idag är det två månader kvar till julafton!

🎁 Vill du ha julklapp varje lördag? Starta en egen prenumeration på veckobrevet här!