Jag vet inte hur det är med dig, men jag är otroligt trött på att läsa saker om det amerikanska presidentvalet just nu. Veckans urval är därför färgat av vad vi behöver nu: avkoppling.

Erika Kits Gölevik.

Stilla meditation (15 min)

Handen på hjärtat: är inte vad vi behöver nu en sittande stilla stretch där vi rör oss mjukt som i vatten till varje position? Min vän Erika Kits Gölevik ger exempel på en stretch för bröstrygg, säte och en skön rotation för ryggen avslutas med en kort liggande meditation.


Följ en tågräls med blicken (9 h, 50 min)

Nordlandslinjen mellan Trondheim - Bodø i Norge är en lång och vacker tågresa. Som tur är har NRK filmat den och har gjort det möjligt för över  en miljon människor på YouTube att stirrat på rälsen och naturen längs banvallarna.


Titta ut genom någon annans fönster (10 min)

Det är avslappnande att bara titta ut genom fönstret. Men det är också fascinerande att titta ut genom någon annans fönster. Window Swap är en fantastisk sajt som låter dig titta ut genom någon annans fönster i tio minuter och höra ljuden på just den platsen.


Andra saker som skapar en skön känsla


😀 Det var allt för idag! Ta hand om dig så hörs vi nästa vecka. Klicka här för att starta en egen prenumeration om du inte redan är prenumerant. (Nästa helg kommer ett ordinarie veckobrev som ger dig fakta om de viktigaste händelserna från veckan som gått - på under 5 minuter.)

🇺🇸 Fakta om aktuella händelser kopplade till vad som händer nu i USA - följ @vadvivet och @vvv.politik