”Operation London Bridge” låter som titeln på en gammal spionfilm, men så kallades faktiskt planen för de händelser som ska genomföras efter att drottning Elizabeth II gått bort. Planen har förberetts och uppdaterats sedan 1960-talet.

När drottningen konstaterades död slöt hennes livmedikus hennes ögon. Därmed ärvdes tronen till hennes arvinge, kung Charles III. Därefter kysste Charles syskon hans hand för att visa sin trohet och vördnad inför den nya regenten.

Kungens officiella namn är Kung Charles den III. Han kunde valt något av sina övriga namn om han så önskat - Philip, Arthur, George - men den nyblivna kungen valde att behålla Charles.

Det är likväl inte självklart att det är det äldsta barnet som ärver den brittiska tronen: Även andra i familjen göra om monarken uttrycker det. Så sent som 2018 uttryckte Drottning Elizabeth att hon önskade att just Charles efterträdde henne och tidigare i år meddelade drottningen att hennes önskan är att Charles hustru Camilla ska få titeln “drottning Camilla.”