I samarbete med Opti. | Gästartikel av Ann Grevelius, grundare Opti

Hösten är en årstid av samlande, och ett bra läge att tänka på hur man sparar. Vad är då ett "bra" sparande i dessa stökiga tider? Att kvinnor blir ekonomiskt självständiga är viktigt. 💰💪. Att bygga upp ett kapital genom spara och investera (rätt) ger friheten att leva livet som man själv väljer.

Därför lämnade jag mitt jobb som investeringschef på SEB för att starta Opti. Appen som gör det enkelt att investera rätt, oavsett om det rör 200 kr/mån eller 200 000 kr. Man svarar på några enkla frågor, och det är allt! Opti ger dig rätt fonder, och mycket billigare. Självklart kan du välja hållbart sparande! 🌸🌱

Nu, 5 år senare, ser jag hur vi hjälpt 10000-tals människor att investera rätt. Vi nådde samma andel kvinnliga investerare på bara 1 år som den största nätbanken gjorde på 15! ❤️

De pengar du behöver snart funkar på bankkontot. För ditt långsiktiga sparande måste du ta risk för att få avkastning, och det vettigaste är en diversifierad portfölj, dvs ett sparande som investerar i många olika sorters tillgångar.

Och det är precis vad jag byggt Opti för att göra. Opti har de (absolut) mest diversifierade portföljerna i Sverige, där man inte bara äger aktier utan också både räntor, och råvaror som guld och energi. Dessutom är Opti en helt oberoende tjänst, dvs vi jobbar inte med de kick-backs och provisioner som de flesta andra bolag lever av, utan väljer bara de som vi ser kommer ge dig bäst avkastning till lägst risk.

Alltså: (1) Sprid dina risker. (2) Betala inte för mycket – men heller inte *för* lite, för då får du sämre fonder med lägre riskspridning. Och (3) Ta bara råd av de du kan lita på, som inte får betalt för att välja dyra fonder.

Oavsett om du vill få det enkelt via Opti eller själv börja ha fonder som hobby så hoppas jag att detta hjälper dig på resan mot en större ekonomisk frihet ❤️ Klicka på länken i profilen för att kolla in appen. http://vvv.se/skaffa-opti

/Ann

PS. Historisk värdeökning inte är en garanti för framtida värdeökning. Fonder kan både öka och minska i värde och det är aldrig säkert att du får tillbaka allt du satt in.