Håll dig inne och lär dig mer

Det känns passande på något sätt att den konstigaste våren i mannaminne ska följas av en sommar med det konstigaste vädret i mannaminne. Juli har inte varit så kallt som nu på 60 år och inte långt ifrån mina hemtrakter på Bjärehalvön där jag spenderar sommaren slogs det köldrekord härom veckan.

Men det är likväl semester för många av oss (i alla fall ett litet tag till) och det innebär en möjlighet att läsa böcker, lyssna på poddar (t.ex om BLM) och lära sig nya saker. Denna version av Redaktörens urval speglar detta, och jag har rotat fram artiklar och poddar som ger dig fördjupning inom en rad områden, och som kan förbättra sin semester -  om vädret skulle fortsätta vara så här kallt.

Joe Biden håller i ett anteckningsblock där Kamala Harris kvalifikationer är listade. Bilden togs vid ett kampanjevenemang i Wilmington, Delaware.

De viktigaste händelserna i veckan

Innan vi kommer till tipsen, här är några av de grejer i veckan som kräver förklaringar.


Dog and hammock
Hemester-mood. Foto: Drew Coffman / Unsplash

Fördjupning och förbättring

Många av oss har inte så lång tid kvar på semestern, men det finns råd att ge till de som vill avsluta på topp och/eller vill bli lite bättre.


Jobba hemifrån lite till - förbättra dina videomöten utomhus

I samarbete med Kapitel 8 | Att ta möten utomhus är ett smart sätt att ta tillvara på sensommarvädret trots att man jobbar. Men det är inte alltid så enkelt att lyckas med att se så där bra och professionell ut som man önskar när man ska ha ett viktigt möte på distans. Eftersom vår hyresvärd på Kapitel 8 råkar vara experter på att skapa bra förutsättningar för möten, bad vi dem att hjälpa oss förbättra sommarens videomöten.

  • Sätt kameran i ögonhöjd. För att få bra ögonkontakt behöver kameran vara i ögonhöjd. Att stirra ner på datorns eller telefonens lins gör inte bara att du syns i en ofördelaktig vinkel i mötet utan kan också ge dig smärta i rygg och nacke.
  • Justera ljuset. Komplettera dagsljuset med en portabel porträttlampa som slätar ut skuggor i ansiktet och får dig att se piggare ut.
  • Fixa ljudet. Bilden i all ära, men ljudet är avgörande för ett bra möte. Att koppla in en diskret mygga gör underverk för ljudet.

👉 Gå till vår sajt där du hittar du fler konkreta råd och en komplett lista över utrustningen vi använt för att förbättra våra möten.

  • Där kan du även ladda ner en somrig bakgrundsbild till Zoom och Teams för att se lite snyggare ut.

💁🏼‍♂️Det var allt för idag! Tack för att du läst Redaktörens Urval! Bjud in en vän att starta sin egen prenumeration på veckobrevet här! (Bästa argumentet: Vi filtrerar nyhetsflödet åt dig och sammanfattar det på 5 minuter varje helg.)

📲 För dagliga uppdateringar - följ oss på Instagram, Facebook, LinkedIn eller Twitter.


Uppdatering 200801:
I en tidigare version av artikeln uppgavs felaktigt att USAs BNP sjönk med 32,9 procent under det andra kvartalet. Det beror på att USAs Bureau of Economic Analysis av tradition redovisar BNP-utvecklingen extrapolerat till helår, istället för i jämförelse med samma kvartal föregående år, vilket var 9.5 procent. Texten har korrigerats och uppdaterats för att reflektera detta.