Med allt som händer är behovet av faktabaserade förklaringar större än på länge. Det räcker inte med att följa nyheterna för att förstå vad som hänt. På Vad Vi Vet filtrerar vi nyhetsbruset åt dig och förklarar det som är viktigast. Som prenumerant på vårt veckobrev Redaktörens Urval har du säkert redan upptäckt vilket enkelt sätt det är att hålla dig à jour.

Som betalande prenumerant bidrar du till att sprida fakta och kunskap

När du betalar för Vad Vi Vet stödjer du kvalitetsjournalistik och bidrar till att tiotusentals svenskar får hjälp att förstå vad som händer i världen. Som betalande medlem får du dessutom tillgång till välskrivna förklaringar som inte vanliga medlemmar får. Här är några exempel.

Därför tog det 34 år innan Palmeutredningen kunde avslutas
Allvarliga misstag som gjordes i det inledande skedet och en helt ny utredningsledning tre decennier senare är de två viktigaste faktorerna till att utredningen pågick så länge och att den avslutas nu.
Första världskriget och dess konsekvenser
Sammanflätade och stridslystna europeiska nationer tog kål på varandra och underminerade samtidigt sin ställning i världen, men skyllde sedan alltihopa på Tyskland på ett sätt som ledde till det andra världskriget.
Det här bör du veta när du planerar din tågresa i Europa
Efter tusentals mil på spåren har vi lärt oss en del tips och tricks som gör din bokning enklare och resan bekvämare.
Tonåringarnas Instagramvanor, förklarade
Har du koll på multipla konton, gruppchatt och Finsta? Dagens tonåringar är den första generationen som vuxit upp med sociala medier och betydligt mer sofistikerade i sin användning än tidigare generationer.

Inte betalande prenumerant?

För lite drygt 3 kronor om dagen bättrar du på din allmänbildning, bidrar till mer fakta i samhället och stödjer samtidigt viktig kvalitetsjournalistik.

  • Allt utgår från fakta. Hos Vad Vi Vet får du inga spekulationer, inga gissningar och inga åsikter. Bara vad vi vet.
  • Allt material är unikt. Vår redaktion köper inte in färdigt material från andra utan vi skriver allt själva. Vi dessutom hjälp av experter, som privatekonomen Emma Persson som förklarar saker om ekonomi eller Seika Lee som är allmänläkare och reder ut frågor om hälsa.
  • Allt är enkelt. Att bli prenumerant kostar bara 100 kronor i månaden eller 1000 kronor om året. Varken mer eller mindre. Pengarna dras direkt från ditt kort, så att du slipper komma ihåg betalningar och hantera pappersfakturor (men du får förstås kvitto).

Varje betalande prenumerant gör dessutom en viktig insats för samhället. Klicka här för att komma igång - det tar bara tre minuter.

Tack för att du stödjer oss!

Per Grankvist
grundare och chefredaktör