I samarbete med Opti. | Man brukar säga att börsen alltid ligger ett steg före den ”verkliga” ekonomin, genom att den försöker förutspå vad som kommer att ske. Det beror på vi människor fungerar: den som investerar gör det med en förhoppning om framtida avkastning och alla som köper eller säljer aktier försöker med andra ord förutspå framtiden.

Appen Opti gör det enkelt att få ett bättre sparande. Oavsett om du ska spara 200 kr i månaden eller investera 200 000 kr så ser Opti till att du får det bästa för just dig. Ladda ner appen, svara på ett litet antal frågor (typ din tidshorisont / riskbenägenhet / vill du spara extra hållbart) och så föreslår Opti en portfölj utifrån det. Sedan rullar det på av sig själv. Opti sköter köpen och optimerar sparandet för att ge dig högst avkastning för den risk du är villig att ta.

Det är klart att det alltid är en risk att investera i fonder och det är inte säkert att man får tillbaka hela beloppet som man satte in. Men Opti minskar risken genom att bygga portföljer som innehåller många olika tillgångar, från alla världens hörn.

Tre saker du kan göra rätt nu, givet läget:

  1. Diversifiera. Forskning visar att investeringar i många olika typer av tillgångar världen över ger mer avkastning. Och våren var, om något, en perioden när vi ser detta ”in action”. När man inte vet vad som kommer ske så är det bästa att investera brett och undvika alla onödiga risker genom genomtänkta fonder. (Det är precis vad du får i en Opti-portfölj. Dessutom till ett bra pris.)
  2. Ta det lugnt. Rädsla eller oro gör oftast att man fattar kortsiktiga beslut som kostar pengar. Så håll huvudet kallt och spara brett och långsiktigt.
  3. Månadsspara. Det är osäkert just nu. Det är stökigt. Och att då kunna fortsätta investera i jämn takt gör att du slipper oroa dig för kortsiktiga svängningar, och bygger upp ett stabilt kapital.

Se vad Opti kan göra för ditt sparande

Klicka på för att läsa mer