Människor som kan vin blir snabbt nördar som svänger sig med namn på regioner och druvor på ett sätt som lätt kan bli för komplicerat för den som vill lära sig grunderna i hur man parar ihop vin och mat.

Petter Askergren tillhör inte den kategorin. Han är utbildad sommelier, medförfattare till boken “Vin - så funkar det”, vinpoddare, krögare och artist. I avsnitt 61 av Vad Vi Vets förklarande podd "Perspektiv" är han generös med råd av just det slag man söker för att förstå mer om vilken dryck som passar med det man tänkt servera. Dessutom ger han flera bra tips på böcker där man kan fördjupa sig ännu mer.

I slutet av avsnittet summeras några av de råd han ger, liksom några av de viktigaste råden från böckerna han tipsar om, bland annat

  • kopplingen mellan vin och mat från samma region
  • varför man inte behöver oroa sig för att kraftigt vin och kraftig mat blir en explosion i munnen
  • hur man ska tänka när man parar söta viner och söt mat

Ladda ner och lyssna på avsnittet

Du hittar avsnitt 61 av podden Perspektiv överallt i alla appar där du hittar poddar: Spotify, Apple Podcaster, Acast, Google Podcaster m.fl.

Askergrens bokrekommendationer: