Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
1. Om att äta i samklang med naturen - med Green Kitchen Stories David Frenkiel
0:00
-47:20

1. Om att äta i samklang med naturen - med Green Kitchen Stories David Frenkiel

Vad vi stoppar i munnen är ett av de val som styr vår klimatpåverkan allra mest. Det är också en av de enklaste sakerna att förändra. Allt som krävs är att bestämma sig, och sedan köpa klimatsmartare råvaror idag än vi gjorde igår. Matens stora betydelse förklarar varför så mycket av den svenska klimatpolitiken handlar om mat, på ett eller annat sätt, och det förklarar varför så det serveras mer vegetarisk kost i förskolor, på sjukhus och på ålderdomshem numera. Men mat är mer än bara livsmedel det är måltidskultur och det är intimt. Bara tanken på att staten på något sätt försöker styra över vad vi stoppar i munnen får en del att se rött. 

Det här är något jag funderat mycket på och jag har därför längtat efter att få prata om det med David Frenkiel, matskapare och ena halvan bakom duon bakom Green Kitchen Stories som driver bloggar, instakonton, appar och gör storsäljande kokböcker. Resultatet blev ett fint samtal om ekoegoism, om betydelsen av att tala om mat på rätt sätt, om hur Instagram påverkat vad vi lägger på tallrikarna och inte minst om hur man får en tolvåring att äta mer grönt.

Boktips

Hundra Dagar av Ensamhet - av Gabriel Garcia Marquez

Äta djur - av Jonathan Safron Foer

Lassemajaböckerna - av Martin Widmark, exempelvis Silvermysteriet 

The Omnivores Dilemma - Michael Pollan

-----

#perspektivpodden

Perspektiv görs av Vad Vi Vet. Vi filtrerar nyhetsflödet och ger dig faktabaserade förklaringar av de viktigaste aktuella händelserna. Skaffa mer fakta i dina flöden genom att följa @vadvivet

Programledare: Per Grankvist. Producent: Gabriella Lahti.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!