Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
100. Per svarar: Om journalistik och källkritik
0:00
-56:34

100. Per svarar: Om journalistik och källkritik

Det här är vårt hundrade avsnitt! Sedan starten för fyra år sedan har vi haft hundratusentals lyssningar och podden har hunnit bli en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar. Jag är oerhört glad för alla uppmuntrande ord vi får från er som lyssnar, och tacksam för att ni gör mig sällskap i att utforska vitt skilda ämnen!

Dagens avsnitt påminner om alla de andra, med en skillnad. Idag är det ni som ställer frågorna och jag som svarar. Ellen Hövel, som jobbar som engagerare här på Vad Vi Vet, har samlat in frågor från er och det blev utgångspunkten för det här samtalet. Ämnet är journalistik och källkritik och jag svarar bland annat på hur svenska medier står sig i jämförelse med utländska medier, de tre sätten man intervjuar folk på och om unga är sämre på källkritik än äldre.

Bokrekommendationer:

Att lära sig själv att leva- Joan Didion. 

Stop reading the news - Rolf Dobeli 

The view from somewhere - Lewis Raven Wallace. 

Utfrågare: Ellen Hövel. Producent: Jens Back. Mixning av Stray Dog Studios. #perspektivpodden

"Perspektiv "är en podd från Vad Vi Vet. Prenumerera på podden för att lära dig något nytt varje vecka.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!