Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
13. [Valspecial] Om regionernas lobbyarbete och hur man påverkar lagförslag - med lobbyisten Sven Kastö
0:00
-40:18

13. [Valspecial] Om regionernas lobbyarbete och hur man påverkar lagförslag - med lobbyisten Sven Kastö

I samarbete med Väljarskolan har vi gjort några bonusavsnitt om EU inför valet den 26:e maj. Varannan vecka fram till valet kommer du att följa med mig till Bryssel när jag träffar folk som jobbar i och runt parlamentet för att försöka påverka besluten här på olika sätt.

EUs budget för 2019 är 166 miljarder euro. Av dessa går en tredjedel till regionstöd för att bidra till ekonomisk utjämning mellan unionens över 200 regioner. För att påverka politiken och hämta hem regionstöd har regionerna kontor i Bryssel. Flera av de svenska regionerna sitter på Rue de Luxembourg 3, i the Nordic House, och där stämde jag träff med Sven Karstö, kontorschef för Småland, Blekinge och Hallands representationskontor.

- - -

#perspektivpodden

Denna valspecial gjordes av Väljarskolan - numera Vvv. Politik @vvv.politik - inför EU-valet 2019.

Perspektiv görs av Vad Vi Vet. Vi filtrerar nyhetsflödet och ger dig faktabaserade förklaringar av de viktigaste aktuella händelserna. Skaffa mer fakta i dina flöden genom att följa @vadvivet Producent: Gabriella Lahti. Programledare: Per Grankvist. Följ Per: https://instagram.com/pergrankvist


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!