Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
148. Varför är folk så ohövliga nuförtiden, docent Dan Hasson?
0:00
-50:52

148. Varför är folk så ohövliga nuförtiden, docent Dan Hasson?

Hur beter vi oss mot varandra egentligen? Inte så bra, alla gånger. Det räcker med att kika i sociala kanaler, eller titta på en politisk debatt, för att inse att tonläget är allt annat än försonligt. Kan den lättkränkthet som fått spridning förklaras med att vi kommunicerar mer i en digital miljö där vissa signaler går förlorade, och att vi därmed tappat bort den förmågan?

För att undersöka den tilltagande ohövligheten i handeln tog tankesmedjan Handelsrådet initiativ till rapporten “Ohövlighet i handeln”, en kartläggning om förekomst av respektlöst beteende i arbetslivet. En av författarna till rapporten var stress- och arbetsmiljöforskaren Dan Hasson, som är knuten till Karolinska Institutet där han också haft en docentur i folkhälsa.

Vi bjöd in Hasson till ett samtal om vad som är hövligt eller ohövligt, hur vi beter oss i butiker och arbetsplatser och hur vi kan hantera situationer som uppstår.

Hassons bokrekommendationer:

Hasson är också författare till boken Faktastiskt om att underlätta för chefer att fatta rätt beslut genom att arbeta faktabaserat.

“Perspektiv” är en podd från Vad Vi Vet, tjänsten som snabbt gör dig mer allmänbildad i aktuella ämnen. Skaffa ett gratiskonto på vadvivet.se

Programledare: Per Grankvist @pergrankvist Redaktör: Sarah Berg Klippning: Jens Back. Publicering: Sara Lundgren. Mixning: Stray Dog Studios.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!