Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
15. [Valspecial] Om poängen med EU och fredsidén som blev en union - med kandidaten Arba Kokalari
0:00
-56:23

15. [Valspecial] Om poängen med EU och fredsidén som blev en union - med kandidaten Arba Kokalari

Varför vill man kandidera till Europaparlamentet? Antagligen för att man förstår vilka möjligheter man har att påverka politiken. Men går det verkligen att göra som gröngöling? Jag stämde träff med Arba Kokalari som står på Moderaternas lista för att prata om EUs påverkan på vår vardag, hur parlamentet funkar och vad hon gjort för att inte behöva ägna hela första perioden åt nätverkande. Dessutom pratar vi om den virala videon från Vänsterpartiets korridor och vad i hennes egen historia som gjorde att hon reagerade på ett helt annat sätt än jag gjorde när jag stod i samma korridor dagen efter.

#perspektivpodden

Denna valspecial gjordes av Väljarskolan - numera Vvv. Politik @vvv.politik - inför EU-valet 2019.

Perspektiv görs av Vad Vi Vet. Vi filtrerar nyhetsflödet och ger dig faktabaserade förklaringar av de viktigaste aktuella händelserna. Skaffa mer fakta i dina flöden genom att följa @vadvivet

Producent: Gabriella Lahti. Programledare: Per Grankvist.  


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!