Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
19. [Valspecial] Om hur enskilda parlamentariker kan förändra EUs politik - med Isabella Lövin
0:00
-39:45

19. [Valspecial] Om hur enskilda parlamentariker kan förändra EUs politik - med Isabella Lövin

Det låter osannolikt att man skulle kunna påverka EUs lagstiftning som en enskild parlamentariker. Och är man dessutom ny i Bryssel är väl chanserna ännu mindre kan man tänka sig. Men Isabella Lövin - Sveriges miljö- och klimatminister och dessutom vice statsminister - hävdar annorlunda och hon är faktiskt själv ett bevis på det. Utrustad med djup sakkunskap om fiskefrågorna och ett närmast outsinlig tålamod lyckades hon bygga allianser med sådan framgång att hon reformerade hela unionens fiskepolitik. Om detta berättade hon när jag träffade henne för några veckor sedan.

#perspektivpodden

Denna valspecial gjordes av Väljarskolan - numera Vvv. Politik @vvv.politik - inför EU-valet 2019.

Perspektiv görs av Vad Vi Vet. Vi filtrerar nyhetsflödet och ger dig faktabaserade förklaringar av de viktigaste aktuella händelserna. Skaffa mer fakta i dina flöden genom att följa @vadvivet Producent: Gabriella Lahti. Programledare: Per Grankvist.  


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!