Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
42. Vad får man egentligen säga i det här jävla landet, Henrik Johansson?
0:00
-42:09

42. Vad får man egentligen säga i det här jävla landet, Henrik Johansson?

Lättkränkthet, åsiktskorridor och cancel-kultur är begrepp som sägs definiera den offentliga debatten i Sverige. Men jag undrar om det inte bara är en massa prat? Många av de som menar att toleransen för vad som får yttras offentligt har minskat på senare år bevisar ju själva att det verkligen är möjligt att häva ur sig vad som helst, gång på gång.

Henrik Johansson är grundare av organisationen Inte rasist men…, ledarskribent i bland annat Borlänge Tidning och en av tre röster i den omtalade podden Haveristerna där de blandar grävande journalistik, satir och grovt språk om vartannat. Jag bjöd in honom eftersom jag var nyfiken på idén bakom samtalstonen i podden, för att tala om poängen med att granska influencers så hårt som de gjort och om det kan vara så att “jag är hotad” möjligtvis är det nya “jag är viktig”? 

Johanssons tre poddtips:

  • Creepypodden

  • Historiepodden 

  • Stormens utveckling

#perspektivpodden Producent: Jens Back. Programledare: Per Grankvist.

Perspektiv görs av Vad Vi Vet. Vi filtrerar nyhetsflödet och ger dig faktabaserade förklaringar av de viktigaste aktuella händelserna. Skaffa mer fakta i dina flöden genom att följa @vadvivet 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!