Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
44. Är felaktiga förväntningar roten till Sveriges integrationsproblem? Med Arash Sanari.
0:00
-28:01

44. Är felaktiga förväntningar roten till Sveriges integrationsproblem? Med Arash Sanari.

Den svenska integrationsdebatten har pågått i flera decennier nu. Och kanske är en av anledningarna att premisserna för varför vi tar emot invandrare är fel? Det menar Arash Sanari, specialistläkare och författare till boken "Sverigevänner" där han skriver om frågan ur ett perspektiv som fått mig att se på frågan i ett nytt ljus. Så länge det är synd om någon är det en självklar insikt att hjälpa till, säger Sanari, och det har också varit ett av huvudargumenten. Men om inte är synd om de som kommer hit vet vi inte riktigt vad vi ska göra med dem eller hur vi ska behandla dem. I avsnittet talar vi om den svenska integrationspolitikens goda intentioner och hur de, paradoxalt nog, kanske förhindrat integration i praktiken.

Bokrekommendationer

Guns, germs and steel - Jared Diamond 

Sapiens: en kort historik över mänskligheten - Yuval Noah Harari.  

The Righteous Mind: Why Good People Are Divided by Politics and Religion - Jonathan Haidt.

#perspektivpodden Producent: Jens Back. Programledare: Per Grankvist.

Perspektiv görs av Vad Vi Vet. Vi filtrerar nyhetsflödet och ger dig faktabaserade förklaringar av de viktigaste aktuella händelserna. Skaffa mer fakta i dina flöden genom att följa @vadvivet 

Taggar:


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!