Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
45. Hampus Jakobsson om affärsidén duger eller inte
0:00
-33:10

45. Hampus Jakobsson om affärsidén duger eller inte

Det mesta jag kan som företagare har jag nog lärt mig av andra företagare. Så när jag behövt bli bättre på sälj, velat anställa folk eller lansera något nytt, då har jag alltid frågat andra som redan gjort det.

Det är dem du träffar i podden Nästa steg. Helt vanliga företagare som redan kan sälja på Instagram, som lärt sig undvika likviditetsproblem, som redan lanserat en ny tjänst eller vad det nu kan vara. I podden kommer du lära sig av folk som gjort misstagen du vill undvika och som vet att det här med företagande inte är så jävla lätt. Men som ändå inte kan tänka sig göra något annat.

Det här avsnittet är ett utdrag ur ett av mina favoritavsnitt i säsong 1 av “Nästa steg”. Hampus Jakobsson har sett hundratals bra affärsidéer och säkert tusentals dåliga. Han vet vad som är “en värdig användning av mänsklig tid” och vad som är skitidéer. Han investerar hellre i bra människor med dåliga planer än dåliga människor med hyggliga planer, tror inte på detaljplanering och får svårartade utslag av managementsvenska. Och han har inga som helst problem med att vara kortsiktigt taskig och såga någons idé eftersom det är det långsiktigt snällaste man kan göra. Han är full av förklarande som är både målande, talande och träffande som hans förklaring om de fyra sätten ett grundare kan misslyckas på. Om det är någon som kan förklara hur du undviker att lägga ner en massa tid på något som ändå aldrig kommer bli något så är det Jakobsson. Och dessutom på ett så skojigt sätt att jag skrattar rakt ut flera gånger!

Leta upp podden "Nästa steg" här i din poddspelare för att se ännu fler avsnitt med vettiga råd från vanliga företagare.

#perspektivpodden Producent: Jens Back. Programledare: Per Grankvist. 

Perspektiv görs av Vad Vi Vet. Vi filtrerar nyhetsflödet och ger dig faktabaserade förklaringar av de viktigaste aktuella händelserna. Skaffa mer fakta i dina flöden genom att följa @vadvivet 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!