Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
46. Om vadslagning med Andreas Reimblad
0:00
-27:17

46. Om vadslagning med Andreas Reimblad

“Jag slår vad om att Donald Trump vinner valet.” Det är många tvärsäkra röster just nu och grunden för vadslagning av det slaget är sannolikhetslära. Och för att kunna bedöma det, så gäller det att ha tillräckligt mycket data och/eller erfarenhet från liknande situationer. Men hur går det egentligen till? Hur sätts odds för en match och kan man spela på vad som helst, även politik? Gäst i det här avsnittet är Andreas Reimblad från Unibet som arbetat med sportbetting under många år och han kan nästan allt om vetenskapen som gör spel möjliga. 

#perspektivpodden Producent: Jens Back. Programledare: Per Grankvist. 

Perspektiv görs av Vad Vi Vet. Vi filtrerar nyhetsflödet och ger dig faktabaserade förklaringar av de viktigaste aktuella händelserna. Skaffa mer fakta i dina flöden genom att följa @vadvivet 

TACK till Unibet som sponsrade det här avsnittet. För att spela på det amerikanska valet och mycket annat - besök Unibet.se.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!