Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
47. Digitala förbättringar av människan - med Sara Örvall
0:00
-33:59

47. Digitala förbättringar av människan - med Sara Örvall

Digitalisering innebär varken helvete eller himmel för oss människor, trots vad alla självutnämnda digitaliseringsexperter än säger. Däremot förändrar och förbättrar det på många sätt vad det är att vara människa. Det konstaterar Sara Öhrvall i boken “Ditt framtida jag”, som på samma gång är ett nyktert och visionärt sätt att se på vår framtid. Vi pratar om teknikens möjlighet att förstärka mänskliga egenskaper och kompensera tillkortakommanden, och de gränser vi som samhället kanske inte bör överskrida. Öhrvall talar om varför tekniken i sig inte är det viktiga, utan förhållningssättet till den och vilka effekter det kan få.

Bokrekommendationer

Människan i provröret : reportage från genteknikens frontlinjer - Torild Kornfeldt

The Genius Within: Unlocking Your Brain's Potential - Douglas Adams

Augmented Human - Helen Papagiannis

#perspektivpodden Producent: Jens Back. Programledare: Per Grankvist. Perspektiv görs av Vad Vi Vet. Vi filtrerar nyhetsflödet och ger dig faktabaserade förklaringar av de viktigaste aktuella händelserna. Skaffa mer fakta i dina flöden genom att följa @vadvivet 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!