Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
5. Om att motverka SD-sympatier i arbetarrörelsen - med Kommunals Tobias Baudin
0:00
-45:49

5. Om att motverka SD-sympatier i arbetarrörelsen - med Kommunals Tobias Baudin

Bland fackföreningsrörelsens medlemsorganisationer har stödet för Sverigedemokraterna ökat i val efter val. Vänsterväljarna tycks med andra ord ha gjort en högersväng, trots alla försök att få dem att rösta ”rätt”, dvs. rött. Varför? Jag kan inte tänka mig någon bättre att svara på den frågan än Tobias Baudin, idag ordförande i Kommunal och tidigare vide ordförande i LO. 

Baudin kan förstås arbetarrörelsens historia och nutida utmaningar på sina fem fingrar, men intressant nog är det färre Kommunalare som röstar på SD än bland svenskarna i allmänhet. I vårt samtal talar vi om vad Kommunal gjort som skiljer sig från andra fackförbund, om varför det är viktigt att ta SDs väljare på allvar och varför Kommunal funderar på att sluta ge kampanjbidrag till Socialdemokraterna.

Bokrekommendationer

Rikshushållaren : Gunnar Sträng i socialdemokratins tjänst 1906-1992 - Anders L Johansson 

I takt med tiden: Olof Palme 1927-1969 - Kjell Östberg

När vinden vände: Olof Palme 1969-1986 - Kjell Östberg

Min far hade en dröm: memoarer - Barack Obama

#perspektivpodden

Perspektiv görs av Vad Vi Vet. Vi filtrerar nyhetsflödet och ger dig faktabaserade förklaringar av de viktigaste aktuella händelserna. Skaffa mer fakta i dina flöden genom att följa @vadvivet .Producent: Gabriella Lahti. Programledare: Per Grankvist 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!