Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
50. Bob Hansson i ett spretigt och summerande samtal om livet
0:00
-47:35

50. Bob Hansson i ett spretigt och summerande samtal om livet

I det 50:e avsnittet tar vi oss an den största frågan hittills - livet. Kanske är en poet det närmaste en expert vi kommer på att gestalta de härliga, de hemska, de konstgjorda och de alldeles klara stunderna av livet? Bob Hansson är en av Sveriges mest omtyckta, tillgängliga och mest engagerande poeter. Är det att han just vågar vara poetisk som gör att det känns som han kommer livet så nära? Jag vågar nog lova att samtalet kommer att ge dig perspektiv på livet. Vi pratar bland annat om valet mellan att vara hel eller god, om saker att längta till och saker man behöver och att sätta mål. Och så berör vi varför vi längtar efter naturen, om hur vi kan lära oss mer om andra genom att veta mindre om dem, den ständiga strävan efter att verka normal samt om hur man kan att lära sig acceptera andra.Tillsammans tillåter vi oss att vara både tvekande och tvärsäkra, både spretiga och summerande och lyckas kanske just därför beröra flera viktiga ämnen som präglat år 2020 för många av oss.

Bokrekommendationer

- The Power of Paradox - Dacher Keltner . 

- The Happiness Advantage: How a Positive Brain Fuels Success in Work and Life - Shawn Achor  

- Gökmannen - Sture Dahlström

#perspektivpodden

Producent: Jens Back. Klippning: Hanna Brandén, Programledare: Per Grankvist. 

Perspektiv görs av Vad Vi Vet. Vi filtrerar nyhetsflödet och ger dig faktabaserade förklaringar av de viktigaste aktuella händelserna. Skaffa mer fakta i dina flöden genom att följa @vadvivet 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!