Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
52. Konsten att leda på distans - med Andreas Miller
0:00
-33:16

52. Konsten att leda på distans - med Andreas Miller

Som ledare förväntas man vara närvarande och aktiv. Så hur gör man det på distans? Vad gör det med ledarskapet när man man inte kan omge sig med teamet, eller ens är möjligt att vara i samma rum. Hur leder man då?

Det kan Andreas Miller svara på. Han är ordförande i Ledarna, Sveriges största chefsorganisation med över 95000 medlemmar. I veckans Perspektiv berättar han om de nya kraven på ledare som inte fanns innan pandemin och hur det förändrat deras attityd till innovation. 

I avsnittet får du också lära dig varför du behöver tätare avstämningar med anställda när de är på distans, hur man får koll på deras arbetsmiljö i hemmet och hur du genomför de svåra samtalen (när någon dricker för mycket, uppsägningar mm) på säkert avstånd. Dessutom: hur rekryteringsprocesserna påverkas och varför intervjuerna inte får hålla på för länge.

 Bokrekommendationer

Dikter och prosa 1954-2004 - Tomas Tranströmer. 

Att uppfinna världen : hur historiens största feltänk satte käppar i hjulet - Katrine Marcal .  

Producent: Jens Back. Klippning: Hanna Brandén. Programledare: Per Grankvist. 

Perspektiv är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss för att få fakta som förklarar aktuella händelser i dina sociala kanaler - varje dag! @vadvivet  #perspektivpodden


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!