Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
53. Kriskommunikation när man gjort bort sig - med Jeanette Fors-Andrée
0:00
-27:35

53. Kriskommunikation när man gjort bort sig - med Jeanette Fors-Andrée

Att avgå är det enklaste sättet att sätta punkt för en skandal. Men för varje avgång finns det flera avslöjanden där man hanterade saken på ett annat sätt, där man redan från början insåg hur man borde agera för att återupprätta ett brustet förtroende. 

Jeanette Fors-André har arbetat med förtroendekriser och kriskommunikation i över 15 år och har en gedigen erfarenhet av komplexa kriser och mediala granskningar, fast på den granskades sida. Hon har också forskat på förtroendekriser och kriskommunikation, vilket gör att hon både förstår teorin och det praktiska. I avsnittet talade vi om vad man kan lära sig av hur offentliga skandaler hanterats, om hur man ber om ursäkt på ett trovärdigt sätt, om hur en valhänt hantering av en skandal ofta skadar lika mycket som händelsen i sig, och om konkreta åtgärder för att hålla huvudet kallt när det hettar till.

Producent: Jens Back. Klippning: Hanna Brandén. Programledare: Per Grankvist. Perspektiv görs av Vad Vi Vet. Följ oss för att få fakta som förklarar aktuella händelser i dina sociala kanaler - varje dag! @vadvivet  #perspektivpodden


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!