Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
55. Samlandet och samlarna - med Li Pamp
0:00
-40:25

55. Samlandet och samlarna - med Li Pamp

Människan var jägare före hon var samlare och hos den som vill bygga upp en samling syns båda karaktärsdragen tydligt. Li Pamp är expert på antikviteter och känd från såväl SVT som TV4 där hon syns i programmet “Bytt är bytt”. Till vardags är hon rektor för antikskolan Auctionet Academy. Jag bjöd in henne till studion för att förstå vem som samlar, bra skäl att börja samla och för att ta en titt på en låda med samlarobjekt som jag hoppas ska vara värda en hel del. Dessutom försöker vi återupprätta samlarnas rykte och går igenom skillnaden i inställning mellan de som samlar på sneakers och högklackade skor.

Bokrekommendationer

Ernest Thiel : pengar och passion - Lars Ragnar Forssberg. 

Den färglöse herr Tazaki - Haruki Murakami.  

Hovjuvelerarens barn - Gunnar Bohlin. 

Producent: Jens Back. Klippning: Hanna Brandén. Programledare: Per Grankvist. Foto: David Thunander / Auctionet.com

Perspektiv är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss för att få fakta som förklarar aktuella händelser i dina sociala kanaler - varje dag! @vadvivet  #perspektivpodden


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!